21 d’abr. 2015

EL RESTRENYIMENT I LA REFLEXOTERÀPIA PODAL
Ens trobam davant un dels problemes més comuns que se sol patir. Moltes persones es queixen de restrenyiment, males digestions, gasos, reflux del menjar, acidesa en el ventrell, problemes digestius en general.
Deixant de banda las intoleràncies digestives, en general els problemes digestius provenen en la majoria de casos d’uns mals hàbits  alimentaris, d’aliments massa manipulats, industrials, amb molts de greixos i poca quantitat de verdures i fruites, així com la falta de consum de grans integrals o productes integrals que contenen tota la part del gra; insuficient temps de masticació, en calma, deficient ingesta de líquids durant el dia...
El restrenyiment, falta d’evacuació dels residus del menjar, o deposicions dures, pot ser causa d’altres problemes físic, migranya, mal de cap, irritació del colon que a la llarga pot acabar en patologies més greus. Si tenim restrenyiment hem de intentar no estar més de 2 dies sense anar al lavabo.
En aquest cas, l’alimentació és molt important. Verdures i  fruita ens ajuden a afavorir-ne l’eliminació. La infusió de plantes con la fràngula, la llavor de lli o la zaragatona poden alleugerar-lo. Altres plantes més dràstiques con el Sen o la Càscara Sagrada, un moment extra ens ajudaran a evacuar, però s’ha d’anar en compte i emprar-les en casos extrems, preses en massa freqüència perjudiquen la flora intestinal. Si emprem fibra dietètica hem de recordar que es necessita beure molta d’aigua durant el dia.

LA REFLEXOTERÀPIA PODAL, activa el peristaltisme dels budells, que aquests facin moviments i que el restrenyiment no s’ens torni crònic. Ajuda a estimular el moviment de tot l’aparell digestiu, descongestionant-lo de gasos i afavorint la seva eliminació.

Farem un massatge a la part compresa entre el taló i el mig del peu, seguint les agulles del rellotge, el peu esquerra des de la part interna del peu a l'externa (L, M, N)i el peu dret des de la part externa a la interna(N, O) i moviments rotatoris a la part central del peu (K).

La Reflexoteràpia podal, si feim un massatge general, ajuda a equilibrar tot el cos, activant també altres òrgans que beneficien la digestió com el fetge i la vesícula, l’estómac i la melsa.

El restrenyiment provoca en el nostre organisme una intoxicació constant que hem d’evitar per a no tenir seqüeles posteriors. La Reflexologia Podal ens hi ajuda.
Punts reflexos planta del peu

                                          
                                            PEU DRET                             PEU ESQUERRA

resseguir les lletres N,O,L,M,N
fer moviments rotatoris cap a les agulles del rellotge a la lletra K

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada