2 d’abr. 2015

DRENATGE LIMFÀTIC I PROBLEMES EN LES CAMES

Molt sovint les persones, sobretot a partir de certa edat, un dels problemes del qual se solen queixar  és de les cames: cames cansades, inflor de cames a les nits, retenció de líquids, cel·lulitis, mala circulació... El moviment  les alleugera, per açò és tant bo caminar, passejar... Si hi ha retenció de líquids, beure aigua, menjar amb poca sal, afavoreix que no n'hi hagi tanta. En quant a la cel·lulitis, a part de l’exercici, l’alimentació és un punt molt important.
Així  i tot, de vegades, no n’hi ha prou i es necessita una ajuda més. El Drenatge Limfàtic Manual fa aquesta funció.Aquest massatge, suau, relaxant, amb moviments molt específics, és el més indicat per a aquestes patologies. 
Beneficia les cames en ajudar-les a buidar els líquids sobrants, les descansa, els facilita el retorn venós i activa el trànsit dels greixos acumulats als líquids intersticials. 
El Drenatge Limfàtic Manual, sigui la part del cos que sigui que vulguem drenar, sempre es comença per la zona ganglionar del coll, on drenen el conductes més important.
Si, com és el cas de les cames, la part del cos a tractar és lluny d’aquests conductes, s’han de fer uns drenatges intermedis al tronc toràcic-abdominal, descarregant la limfa part a la aixelles, tronc toràcic, i part a la regió inguinal, tronc abdominal,  i a continuació feim el drenatge a les cames.
Començarem des de la part més proximal a la regió inguinal cap a la més distal. Primer la cuixa, després el genoll, la cama i en darrer terme el peu, sempre buidant de tan en tan, la zona inguinal.
No emprarem olis o cremes, i si fossin necessaris per a la teràpia, els posarem després deldrenatge. 

Els beneficis són palpables des de el primer dia.


 

grup de ganglis importants
grup ganglionar del coll

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada