30 d’abr. 2015

LIMFADEMA POST CIRURGIA
Limfadema  és l’acumulació de líquids rics en proteïnes en una extremitat del cos humà a resultes d’una sobrecàrrega del sistema limfàtic per l’augment del volum de limfa i  una manca de capacitat de drenatge d’aquesta, per alguna anomalia en el sistema.
Una de les causes més important de limfadema  és la cirurgia amb motiu d’un procés infecciós o tumoral com en el cas del càncer o pel tractament del mateix amb radioteràpia.
El càncer de mama és un dels orígens més importants de limfadema en el braç, per l’extirpació, en molt casos, del ganglis axil·lars, el que interromp el sistema limfàtic al membre afectat. Amb el pas del temps, aquest es torna feixuc,  endurint-se i augmentant-ne el volum per la dificultat de l’eliminació de la limfa. Tot açò comporta, al mateix temps, un augment de risc de infecció.
L’exercici, la gimnàstica i el moviment, les mesures de compressió, l’atenció i higiene del braç afectat així com el massatge Drenatge Limfàtic Manual, es primordial des de el primer moment que es pugui.
Es important tenir present que el limfadema,  generalment, es comença a agreujar a partir de l’any de la intervenció i és quan més hem d’extremar les precaucions i complir totes les mesures adients per evitar-lo. En moltes ocasions pensem que les mesures de compressió són suficients, no és així, sempre han d’anar acompanyades del massatge Drenatge Limfàtic Manual que ajudarà a reconduir tot el sistema limfàtic.

El DRENATGE LIMFÀTIC MANUAL ajuda a crear un nou sistema limfàtic que ha estat interromput i que el cos necessita per a la seva salut, al mateix temps que augmenta la capacitat i els sistemes de defensa. Els moviments que realitza el terapeuta recondueixen els líquids intersticials perquè trobin altres camins de sortida i drenatge, i evitar les conseqüències negatives produïdes per la intervenció quirúrgica

DIFERÈNCIA DE VOLUM ALS BRAÇOS

 GANGLIS 
            LIMFÁTICS
                   DEL BRAÇ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada